Over ons

Wij zijn Ton en Astrid Berkers. Met onze 3 honden wonen wij in Asten, Noord-Brabant. Samen hebben wij 2 kinderen, Myrthe en Stan. Al sinds we getrouwd zijn, in juni 1985, hebben we honden. We zijn begonnen met 2 bouviers; daarna een flatcoated retriever.

Toen we Yarrow, onze flatcoat, in augustus 2013 helaas moesten laten inslapen konden we nog even niet denken aan een andere hond. Maar, omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan gingen we “oriënterend” puppy’s kijken bij de familie Diepenbroek (Landseerkennel van de Jacobshutte). Daar werden we verliefd op onze eerste landseer Arko…

Chivas, zoals wij Arko van de Jacobshutte noemen (vernoemd naar zijn vader), werd begin oktober verwelkomd in ons gezin. Daarmee was het hek van de dam, we gingen (naast gedrag en gehoorzaamheid training) shows lopen en later ook waterwerk doen.

Omdat Chivas een hele rustige en lieve hond is vonden we het een goed idee om een speelkameraadje voor hem te zoeken. We kwamen terecht bij de familie Bofinger (Landseer von Württemberg) in Stuttgart, waar we direct weg waren van Alma…

Alma noemen wij Abby, naar haar moeder (Abigail). Deze wervelwind zorgt vanaf juni 2015 voor flink wat leven in de brouwerij. Ook Abby volgt gedrag en gehoorzaamheid training en is regelmatig te vinden op shows en bij waterwerkgroep de Betuwe.

De kennelnaam

De AS van ASTOMYSTA
AS zijn de eerste 2 letters van mijn naam, Astrid. Ik ben kapster van beroep; tijdens shows verzorg ik de catering en zorg ik dat het ons aan niets ontbreekt. Daarnaast zorg ik dat de administratie op orde is en dat onze honden er netjes op staan voor ze de ring in gaan.

De TO van ASTOMYSTA
TO+’n’ maakt mijn naam, Ton. In het dagelijks leven werkzaam als sales representative in de groentezaden branche; daarnaast veel in de weer met onze honden. Ik doe de gedrag en gehoorzaamheid cursussen, loop tweemaal per dag een grote ronde en ben op zondag samen met de honden in het water te vinden.

De MY van ASTOMYSTA
MY is het begin van Myrthe, onze dochter en de webmaster. Ze is werkzaam als marketeer en voorziet daarnaast onze website en social media van nieuwe informatie.

De STA van ASTOMYSTA
STA zijn de eerste 3 letters van Stan, onze zoon en tevens de showman van het gezin. Stan is werkzaam als hovenier, maar in de weekenden vind je hem regelmatig in de ring of in het water met de honden tijdens waterwerk.